Kuka mie olen?

Olen Josefina Nissilä, SDP:n kuntapolitiikko Rautjärveltä. Toimin tällä hetkellä Rautjärven kunnanhallituksen puheenjohtajana sekä kunnanvaltuutettuna, lisäksi olen Etelä-Karjalan hyvinvointialuehallituksen jäsen ja aluevaltuuston jäsen.

Asun mieheni ja kahden koiramme kanssa Simpeleen taajamassa. Ikää minulla on 32-vuotta. Olen alun perin kotoisin Lappeenrannasta. Simpeleelle tulin kesällä 2014 kesätöihin palokuntaan, tästä tulikin hieman pidempi pesti kuin kuvittelin.

Työskentelen tällä hetkellä Puolustusvoimilla kenttäsairaanhoitajana. Koulutukseltani olen Ensihoitaja AMK / Sairaanhoitaja AMK ja olenkin työskennellyt paljon Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin ensihoitoyksiköissä sekä keskussairaalan päivystyksessä ennen Puolustusvoimille siirtymistä. Hoitoalalle suuntauduin alun perin lähihoitajana. Valmistuin vuonna 2010 lähihoitajaksi ensihoidon koulutusohjelmasta. Lähihoitajaopintojeni aikana tein myös jonkun verran töitä esimerkiksi kotihoidossa ja terveyskeskuksen vuodeosastolla. Suoritin naisten vapaaehtoisen asepalveluksen lääkintäaliupseerina vuonna 2011, joten hoitoalalta olen ehtinyt kerätä paljon erilaista työ- ja opiskelukokemusta. 

Hoitotyön lisäksi olen työskennellyt myös pelastustoimessa mm. palotarkastajan ja turvallisuuskouluttajan työtehtävissä. Pelastustoimessa minun tarinani alkaa vuodesta 2001, jolloin liityin sopimuspalokunnan nuoriso-osastoon 11-vuotiaana. Sopimuspalokuntaurani kesti 18 -vuotta, joista viisi vuotta toimin ryhmänjohtajan tehtävissä.

Vapaa-ajallani pyrin opiskelemaan ja kehittämään osaamistani, tällä hetkellä opiskelen Mehiläistarhaajan ammattitutkintoa sekä suoritan jäljellä olevia palopäällystöopintojani. Näiden lisäksi olen sivutoimisesti opiskellut esimerkiksi terveydenhoitajan ja tradenomin opintoihin kuuluvia kursseja. Opiskelu ja itsensä kehittäminen ovat minulle tärkeitä asioita. Opiskeluiden ja työn vastapainoksi pyrin liikkumaan Rautjärven luonnossa. Luonto on ollut minulle lapsesta lähtien tärkeä arvo ja haluan osaltani olla edistämässä luonnon monimuotoisuutta Rautjärvellä ja Etelä-Karjalassa. Yksi hienoimmista saavutuksista mitä olen saanut läheltä seurata on Hiitolanjoen vapauttaminen.

Olen innostunut vaikuttamaan asioihin ja olemaan mukana politiikassa niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Miulle heikoimmassa asemassa olevien ihmisten äänen esiin tuominen on tärkeää.

Moikataan kun tavataan! 🙂

Syksyllä 2022;

Josefina